FAQ

Comparatii Policarbonat vs acrylic

De ce este policarbonatul atât de popular?

Este ușor și datorită acestui aspect, este nevoie de mai puțină forță de muncă și logistică. Se montează fără efort și poate înlocui cu succes utilizarea sticlei, având o durabilitate mai mare și de 250 de ori față de sticlă, deci este ideal pentru ferestre, acoperișuri, pereți și multe altele. Este mai rezistent la zgârieturi decât sticla, iar dacă se utilizează policarbonatul transparent, acesta distribuie lumina fără a supraîncălzi interiorul.

Care este durata de viață a policarbonatului?

Cu o îngrijire adecvată, policarbonatul ar trebui să reziste cel puțin un deceniu.

Policarbonat vs Lexan?

Mulți oameni nu realizează acest lucru, dar Lexan este un nume de marcă pentru policarbonat. Fiind cea mai populară marcă de policarbonat, este adesea folosită interschimbabil atunci când se referă la foile de policarbonat.

Cum se realizează curățarea policarbonatului?

Se recomandă folosirea unui detergent blând și antistatic (care să nu conțină amoniac, deoarece acesta va păta și va deterioara policarbonatul) împreună cu o cârpă din microfibră moale și curată.

Este Policarbonatul la fel ca și Acrilic?

Nu, nu sunt. Acrilul este un material complet diferit de policarbonat. În comparație, policarbonatul este mai puternic și mai puțin rezistent la impact.

Cum se realizează curățarea plăcii acrilice?

Se recomandă folosirea unui detergent blând și antistatic (care să nu conțină amoniac, deoarece acesta va păta și va deterioara placa acrilică) împreună cu o cârpă din microfibră moale și curată.

Care sunt beneficiile acrilicului față de sticlă?

Acrilicul este mai rezistent la impact, mai ușor, nu se sparge, poate fi termoformat cu ușurință și este mai ușor de fabricat.

Este policarbonatul sigur de utilizat ca pereți?

Policarbonatul este o opțiune excelentă atât pentru pereții interiori, cât și pentru cei exteriori! Produsul cu pereți multipli este foarte eficient din punct de vedere energetic datorită proprietăților sale excelente de izolare și este atractiv din punct de vedere estetic. Produsele sunt suficient de robuste pentru proiecte casnice, comerciale, de ospitalitate sau industriale. Opțiunile de culoare și opacitate ale policarbonatului se adaugă la versatilitatea acestuia și pentru locuințe, extensii, înclinații, garaje, hoteluri, fabrici și orice altă structură la care poți visa.

Cât de rezistentă este o placa de policarbonat?

Este una dintre cele mai rigide forme de plastic pe care le putem găsi. Plăcile din policarbonat oferă o rezistență incredibil de mare, printre alte alternative. Este de aproape 250 de ori mai rezistent decât sticla și de 30 de ori mai puternic decât acrilicul.

Putem folosi placile de policarbonat in exterior?

Da, policarbonatul poate fi folosit atât pentru aplicații în interior, cât și în exterior - își păstrează transparența in ciuda intemperiilor vremii, cum ar fi expunerea la soare și vânt, datorita straturilor protectoare de UV.

Este policarbonatul inflamabil?

Răspunsul scurt este da: flacara se stinge singura. Mai simplu spus, ai avea nevoie de un alt combustibil pentru a intretine arderea. Aceasta este o distincție importantă pentru aplicații specifice, cum ar fi transportul public sau aviația.

Cum recunoaștem o placă de policarbonat solid?

Există multe caracteristici pentru un ochi antrenat care diferentiaza policarbonatul de alte materiale plastice, iar cel mai simplu mod este strălucirea albastru-violet de pe marginea materialului, care este unică pentru policarbonatul solid. La un nivel mai tehnic, puteți identifica policarbonatul prin proprietățile sale de încălzire – nu intretine arderea, în timp ce acrilicul nu are aceasta caracteristica. La nivel mecanic, policarbonatul este practic indestructibil, astfel încât să puteți face o experiență științifică distractivă și să aruncați placi din policarbonat pe o piatră sau pe beton - dacă nu se sparge, cel mai probabil este policarbonat.